met elkaar in gesprek...

Nieuwste bericht: 2 jaars, 12 maands geleden
  • guest_8522 : Prachtig initiatief! ik hoop dat we meer mensen bewust kunnen krijgen van de geschiedenis van het brabantse landschap.
  • guest_757 : Sorry, mijn berichten waren nog niet af - bij de enter was bericht verzonden
  • guest_757 : Beide opgegroeid op een boerderij als kind van een groot gezin konden we onze herinneringen delen. Hij vanuit Best, ik vanuit Gemert. Maar Jan kon me zoveel meer vertellen tijdens onze tocht. ( en ik hem) Wat ik nu graag in beeld zou willen brengen zijn de broodbakhuisjes bij de boerderijen. Vanaf ten tijde van Napoleon tot wat er nu nog van bewaard is gebleven.
  • guest_757 : Ellen Brouwers: De aanleiding om bomen, struiken en wegen te gaan inventariseren werd uiteindelijk een bijzondere ontmoeting met Jan van den Boom.
  • Henk van B : Het was weer prachtig vandaag buiten op de Heybloemdijk en op Lage Logtse Dijk, wandelend tussen twee singels door over het zandpad. Ik was er met mijn moeder en ze werd er heel gelukkig van. Eigenlijk is het helemaal niet van belang dat iemand deze beplantingen heeft bedacht en dat ze deel zijn van een landschapsplan. De ontwerpers leven niet meer en deden het niet voor hun eigen eer. Ze vonden het grootste compliment als ze mensen hoorden zeggen: "Gut, wat is het aardig hier." Maar toch is he
  • guest_6694 : Hoe simpel kan het zijn? Puntjes op de kaart waren het. Struiken, struwelen, singels en bomen werden het. Soms staan ze er nog - best vaak eigenlijk - soms zijn ze er wellicht nooit gekomen. Gamaar kijken. Plannen maken en bomen planten kunnen we tegenwoordig ook. Gewoon beginnen: puntjes op de kaart zetten langs oude en nieuwe paden waarover je wandelen wilt. Zorgen dat het mooi wordt, ook straks, weer.
  • Anne Sophie Ramsteij : Brabants Groene Maatpak - ontdek het vergeten ontwerp achter ons landschap